Blueshots Finansiering är troligen säkrad för nästa år!

Hej Alla glada Blues- och Jazzälskare. Tack för era glada tillrop till mig på sociala medier, och tack för de fina bemötanden jag fått under året som gått ute på plats i festivalsverige.

Ni som känner mig lite bättre har vetat att jag under ett antal år varit arbetslös, och att starten på denna hemsida har varit som ett helande projekt för mig. Ett sätt att ge livet mening, att bidra med något av värde och att fylla dagarna med något konstruktivt.

Samtidigt som mycket tid blir över till att skriva, koda och allmänt fnula med hemsidan har min ekonomiska situation (särskilt då jag är singel), inte varit den bästa. Hemsidor – precis som livet – kostar pengar och det har varit svårt att ta sig runt den senaste tiden. Vänt på varenda krona är milt uttryckt. Kan ärligt säga att jag inte unnat mig utemat på snart ett halvår, i stil med att det blivit allt värre.

Men i våras började jag inleda diskussioner med ett försäkringsförmedlare som marknadsför och recenserar framförallt hemförsäkringar på nätet. De (framförallt ägaren Mats Knuttson) gillade mina texter och villa gärna intervjua mig ett ett skrivjobb som blev klart i fredags! Jag kommer nu att leda deras arbete och agera som redaktör för den nya satsningen inom så kallade inkomstförsäkringar (Den nya benämningen på a-kassa typ).

Försäkrat och Klart, som hemsidan heter liknar de etablerade varumärkena Compricer(Schibstedt) och Insplanet, och kommer att bli en utmanare under 2018 med mig under rodret. Vi kommer också att hyra in frilansare att skriva texter och textsnuttar i den mån jag inte klarar av volymerna. Är du som läsare intresserad av att skriva lite på frlans, är det bara att kontakta mig. De har gjort ett hästjobb med sina förklarngstexter:

Priset ska såklart vara så fördelaktigt som möjligt för att ge minsta möjliga påverkan på din privatekonomi. Men det kan också vara värt att se på villan ur perspektivet som enbart en bärare av kapital. En villa med högt marknadspris i ett attraktivt läge kan då motivera en högre månadskostnad jämfört med en billig fastighet.

Annorlunda uttryckt kan ett hus & tomt för 5 miljoner motivera en högre försäkringskostnad än en villa för 1 miljon, då du har mer att förlora. Vi tycker därför inte du ska stirra dig blind på priserna. Sikta in dig på en bra och billig villaförsäkring.

Täckningen hos försäkringarna ger alltid ett bra grundskydd, men det finns områden där det råder varierande kvalité. När du jämför mellan villaförsäkringarna ska du kika extra på om yt- och tätskikt i badrum, takläckage, skador från snötryck och hussvamp ersätts. Ett annat område som är värt att kika på är ersättningsnivån för tomten, där skador aldrig ersätts till fullvärde.

Självriskerna varierar stort mellan bolagen, men också mellan de billigaste paketen och de dyrare hos de enskilda försäkringsbolagen. Normalt betalar du bara en s.k. grundsjälvrisk, men många typer av skador har så kallad särskild självrisk där du måste betala ett annorlunda belopp. De bästa villaförsäkringarna har generellt låga särskilda självrisker[…]

…Det blir alltså en hel del att leva upp till för egen del. Men som ni vet är jag inte främmande för att kasta mig in i olika projekt – jag har gott mod inför nästa år nu när ekonomin ser lite ljusare ut.

Ni behöver inte vara oroliga för att Blueshots kommer att sluta uppdateras dock, för nästa år kommer det hända mycket inom Blues har jag fått förklarat för mig från säkra källor i etern. Mitt intresse för blues kommer troligen aldrig att slockna!

Fotnot: uppdaterad om mig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *