Borgholms Blues & Rock Festival, 3 – 4 augusti

Öland, solens och vindarnas ö, vem vill inte ha några sommardagar där?

Nu finns det dessutom ytterligare en anledning att åka dit, Borgholms Blues & Rock Festival som startade förra året och därmed är en av Sveriges yngsta bluesfestivaler, men den har en planerad fortsättning, i vart fall för 2017, sedan får vi se om det blir mera, men Öland och Borgholm har under lång tid satsat hårt på att få besökare under sommaren, så det finns ingen anledning att tro att inte även denna festival kommer att utvecklas till något verkligt bra för oss blueslovers.

Det spelas blues, dels på Storgatan, dagtid, från sex olika scener, dels på kvällstid på Harrys, lite av samma koncept som Mönsterås Blues & Roots med andra ord och varför inte, Det har ju under många ord visat sig fungera. Artistlistan för årets festival är ännu inte publicerad, men en inte alltför vågad gissning är att ett av banden som kommer att spela där är

vinnarna av 2016 års Borgholms Blues Contest, tillika vinnarna av “Folkets Röst”, Mönsteråsbaserade “The Project”. Juryns motivering var “Ett band med egna låtar som framförs med snyggt och bra arrangemang med stor musikalitet och bra känsla”. Jag har själv inte haft möjlighet att lyssna till bandet, men känner en del av bandmedlemmarna och kan borga för att de är goda bluesartister.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *