Folk, Blues & jazz i Askersund, 10 juni 2017

En festival som kanske mest förknippas med jazz och speciellt tradjazz och gladjazz och det är, eller rättare sagt var från början en ren jazzfestival, , men här presenteras numera också blues och folkmusik i en härlig “mitt i landet” insjöskärgårdsmiljö vid sjön Alsen.

För dig som inte bara är intresserad av blues utan också gillar jazz, bluesens yngre syskon, är det här en självklar plats att besöka. I år är dessutom hela festivaldagen gratis, bara att åka till Askersund, Östergötlands pärla och njuta av 12 timmars härlig musik och gung.

I skrivande stund är det ännu inte klart vilka artister som kommer att spela i år, men ser vi till tidigare festivaler i Askersund lär ingen besökare bli besviken. Askersund i sig själv är en liten pärla och väl värt ett besök bara för den skull. Idyllisk småstad, där festivalen givetvis präglas av omgivningen. En glad och njutbar festival på alla sätt, där jazzen står i centrum, men även bluesen och folkmusiken har sin självklara plats och som sagt, besök inte bara festivalområdet, se dig omkring i pittoreska Askersund också, annars missar du en stor del av nöjet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *