Mönsterås blues & roots, 25 – 27 maj

I år är Mönsterås blues & roots utökad till tre dagar, vilket vi givetvis är glada över. Många anser att det här är Sveriges trevligaste festival, alla kategorier.

Storgatan, Stora torget och en del av Åsevadsgatan stängs av för biltrafik. Här spelas det i stället blues från flera små scener och folk vandrar runt stannar till och lyssnar för att sedan fortsätta till nästa scen. Eller kanske de slår sig ner på gräsmattan framför kyrkan och dukar upp den medhavda fikakorgen. En del sätter sig på en uteservering medan andra föredrar att gå till bluestältet på torget.

Mer en folkfest än en festival och för många som flyttat från Mönsterås har det här blivit den självklara hemvändarhelgen för det är lika mycket Mönsterås som bluesens helg, det verkar som hela bygden arrangerar sig.  Det spelas även blues och gospel i Kyrkan och på kvällen är det blues, antingen i Parkskolan eller i Folkets Hus i närliggande Blomstermåla.

Calle Engström, Lars Hamnede och Anders Erlandsson, startade festivalen 1994 för att fira Mönsterås Bluesbands 20 årsjubileum. Den har därmed 23 år på nacken och det är bara att hoppas att den fortsätter minst lika många år till.

Cred för bild: Festivalinfo.se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *