Om oss

Mitt namn är Mats Andersson. Naturligtvis är jag en bluesfantast och har varit det sedan tidiga tonåren. Mitt första möte med bluesen var en kväll hemma hos en kompis och hans far lade på The thrill is gone, med BB King på grammofonen. Jag hade aldrig hört något liknande. Kvällen slutade med att min kompis far satt och berättade om blues för oss och jag gick sen hem, försiktigt bärande på ett par bluesskivor jag fått låna. Jag satt hemma och spelade skivorna om och om igen, ända tills mina föräldrar körde mig i säng. Senare fick jag ärva hela hans bluessamling, det var ingen i hans egen familj som fastnat för blues.

Mitt intresse ökade, jag läste på om blues och bluesartister, samt åkte förstås och lyssnade på live blues när det gavs tillfälle och så har det fortsatt. En dag började en idé att forma sig i mitt huvud. Den började egentligen med att jag tyckte att information om var blues och jazz spelades var spretig och svår att hitta, varför finns det inte en blues- och jazzportal på nätet, frågade jag mig. Varför inte starta en själv, blev mitt svar. När tanken väl slagit rot började jag fundera på vad som mer skulle finnas på portalen, till exempel blueshistoria och mer specifikt vad som hänt i Svensk blues. Resultatet kan du se om du bläddrar kring bland sidorna här, men portalen är under utveckling och har du idéer om något tar jag tacksamt emot dem. Skicka dem gärna till mig via kontaktsidan här på Blues Hots.

Från och med Oktober 2017, är jag redaktör för webbinnehåll på försäkringsförmedlaren Försäkrat och Klart, och deras satsning inom området för inkomstförsäkringar.