Tidaholms Bluesfestival, 19 – 20 maj

I Tidaholm som ligger i Västergötland finns Sveriges enda kvarvarande tändsticksfabrik Vulcan, på 1800-talet världsledande inom tändstickstillverkning, samt Tidaholmsanstalten, ett av landets högst säkerhetsklassade fängelser, men det är naturligtvis inget av det som väcker vårt intresse.

Nej, i stället är det den mycket aktiva bluesföreningen Dusty Road blues. De arrangerar flera spelningar årligen och dessutom Tidaholms Bluesfestival. I år går den som vanligt av stapeln i slutet av maj, närmre bestämt den 19 – 20 maj.

Vi vet ännu inget om årets artister, men ser vi till fjolårets artister, Nisse Hellberg, Thorbjørn Risager & The Black Tornado, The Kingbees, Roberta´s, The Domnestic Bumblebees, Bottleneck John med flera så finns det ingen anledning att tro att årets festival inte skulle bjuda på förstklassig och varierande blues.

Som vanligt hålls den på Vulcanön, Tidaholms kulturcentrum. Här ligger historia, konst och matkultur vägg i vägg. Allt i gamla byggnader, var och en med sin historia. Här hittar du bland annat Tidaholms Museum, Tidaholms turistbyrå, VinContoret, Konstlitografiska verkstaden och Marbodal Center samt som sagt här hålls Tidaholms Bluesfestival.

Håll koll på hemsidan http://www.dustyroadblues.se/ för mer information om vilka artister som kommer att uppträda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *